Funding to support multicultural communities in NSW during COVID-19

multicultural communities in NSW

multicultural communities in NSW

Multicultural community organisations in NSW are encouraged to apply for over $500,000 in funding to provide immediate assistance for basic necessities like food, transport and language support for vulnerable people.

Acting Minister for Multiculturalism Geoff Lee said the COVID-19 Community Support Grants program will provide critical support.

“The COVID-19 pandemic and measures to control its spread have presented significant challenges to our multicultural communities,” Mr Lee said.

“The NSW Government will provide urgent support to communities in crisis through this quick response grants program.”

NSW organisations that prioritise immediate community care support are being invited to apply. “Strong communities support each other through challenges. This funding will enable dedicated and committed individuals to continue to help the most vulnerable,” Mr Lee said.

“We have all heard great stories over the past few months about incredible communities assisting and helping where they can and that’s what makes NSW great.”

Applications are now open and close 9am, 13 June 2020.

Έρχεται βοήθεια προς τα πιο ευάλωτα άτομα που πλήττονται από τον κορωνοϊό COVID-19, με την παροχή πάνω από 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της ΝΝΟ στις πολυπολιτισμικές κοινότητές μας, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των κατόχων προσωρινής βίζας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολυπολιτισμού κ.Geoff Lee είπεότιείναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επειγόντως βοήθεια σε άτομα που την χρειάζονται.

«Η κυβέρνηση της ΝΝΟ είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι θα υποστηρίξουμε τα πιο ευάλωτα άτομά μας, παρέχοντας χρηματοδότηση για βασικά είδη όπως τρόφιμα και φάρμακα», δήλωσε ο κ. Lee.

«Οι κάτοχοι προσωρινής βίζας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, έχουν γίνει όλο και πιο ευάλωτοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κάποιο από τα πακέτα στήριξης που ανακοίνωσε η Κοινοπολιτειακή Κυβέρνηση.»

Η κυβέρνηση της ΝΝΟ θα διανείμει χρηματοδότηση σε ΜΚΟ εξειδικευμένες σε μετεγκατάσταση μεταναστών, και σε πολυπολιτισμικές κοινοτικές οργανώσεις που παρέχουν βασική υποστήριξη σε ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

«Οι ηγέτες και οι οργανώσεις της πολυπολιτισμικής κοινότητάς μας, και οι εξειδικευμένες ΜΚΟ μεταναστών και μετεγκατάστασης έχουν δείξει τεράστια ικανότητα ηγεσίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και τους ευχαριστώ για το έργο που έχουν κάνει για να υποστηρίξουν τις κοινότητές μας», δήλωσε ο κ. Lee.

Ο Γενικός Συντονιστής Επανεγκατάστασης Προσφύγων ΝΝΟ καθηγητής Peter Shergold είπε ότι αυτή η σημαντική χρηματοδοτική ενίσχυση θα δώσει άμεση βοήθεια σε κοινότητες που την χρειάζονται περισσότερο.

«Είμαι περήφανος που εργάζομαι για μια κυβέρνηση που εντατικοποιείται σε μια εποχή κρίσης για να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες των κοινοτικών οργανώσεων που φέρουν το βάρος της παροχής έκτακτης βοήθειας», δήλωσε ο καθηγητής Shergold.

«Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη δουλειά τους, πολλοί από τους οποίους δεν λαμβάνουν καμία βοήθεια από την Κοινοπολιτειακή Κυβέρνηση, είναι σε απελπιστική κατάσταση αυτή τη στιγμή.»

«Αυτή η οικονομική βοήθεια θα επιτρέψει στις μη κερδοσκοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις (ΜΚΟ) να συνεχίσουν να βοηθούν μερικούς από τους πιο ευάλωτους κατοίκους μας με τροφή, φάρμακα και στεγαστική βοήθεια, έως ότου μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Είναι μια επένδυση τόσο στην κοινωνία όσο και στο μέλλον της ΝΝΟ».

Ο κ. Πήτερ Δούκας, πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνοτικών Κοινοτήτων ΝΝΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της χρηματοδότησης.

«Συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι η κρίση του COVID-19 εκτείνεται πολύ πέρα από την υγειονομική περίθαλψη και ότι ο μακρύς δρόμος προς την ανάκαμψη θα ξεκινήσει με την υποστήριξη εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε ο κ. Δούκας .

Αυτή η χρηματοδότηση είναι επιπλέον των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στέγασης προσωρινής κρίσης για τους αποκλεισμένους φοιτητές εξωτερικού, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΝΟ στις αρχές του μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.multicultural.nsw.gov.au 

Copyright Greekcitytimes 2024